iPad koulussa – Näppäimistö ja graafeja

Posted on huhtikuu 17, 2012

5


Otin eilen tableteille tarkoitetun Logitechin näppäimistön mukaan kouluun. Tämä teki iPadin käytöstä huomattavasti miellyttävämpää. Jos mahdollista, aion kantaa näppäimistöä mukanani suurimman osan jaksoa. Pysty kirjoittamaan huomattavasti sujuvammin ja kieltämättä iPadilla ja miniläppärillä ei tässä asiassa ole eroa. Kirjoittaminen on samanlaista kummallakin. Ainoa asia, jonka silloin tällöin unohdan, on etten voi esimerkiksi käyttää liittämiseen näppäinkomentoa Ctrl + v, vaan sille on olemassa oma näppäimensä. Tällaiset komennot ovat jo menneet niin sanotusti ”selkäytimeen” ja vie varmaan hetken ennen kuin en päivittäin yritä siirtyä Safarissa osoiteriville komennolla Ctrl + l.

20120417-095530.jpg

Näppäimistön lisäksi laajensi iPadin käyttöäni fysiikantunnille. Mustiinpanojen kirjoittamisessa ei sinäänsä ollut mitään ihmeellistä, mutta vähän erikoisempaa oli, että piirsin graafin. Teimme sähköopin kurssilla ryhmätyönä erään mittauksen, jonka tuloksista piti sitten piirtää kuvaaja. Mieleeni tuli, että voisin etsiä jonkin graafien piirtämiseen tarkoitetun sovelluksen sen sihaan, että tuhraisin kynän ja paperin kanssa.

Tein pikaisen katselmuksen App Storessa ja löysin sovelluksen nimeltä Spread Sheet, joka kelpasi tarkoitukseeni. Jos graafeja tahtoo piirrellä enemmänkin, kannattaa kuitenkin valita jokin muu sovellus. Spread Sheet sitä paitsi piirsi mittauspisteiden perusteella murtoviivan eli yhdisti pisteet toisiinsa suorilla viivoilla. Näin ei saisi fysiikassa tehdä, vaan mittauspisteiden väliin pitäisi sovittaa paraabeli.

Tässä ruutukaappaus piirtämästäni graafista.

20120417-100414.jpg

Eli tällaista eilen. Katsotaan mitä uutta tänään mahdollisesti pääsen oppimaan ja kokeilemaan. Tämä teksti on muuten kirjoitettu ja julkaistu iPadin WordPress-sovelluksella ja molemmat kuvat on otettu iPadilla.

About these ads