iPadit jakoon ja näkövammaisen näkökulmaa

Tänään jaettiin koko meidän luokalle iPadit. Elimäen lukion on näet mukana Mobiiliopetusteknologia lukiolaisen arjessa -hankkeessa, jonka kautta lukioomme on hankittu 20 iPadia. Kolme opiskelijaa ei luokassamme kyseistä laitetta huolinut, mutta ei siitä sen enempää. Mielenkiintoista tulee siitä, että yksi luokallamme on sokea – ja hän ei kuulunut noihin kolmeen, jotka eivät iPadia ottaneet.

Varmasti mielenkiintoista tekstiä on luvassa, sillä hän perusti aiheesta iPad näkövammaisen opiskelussa -nimisen blogin. Kannattaa ehdottomasti käydä lukemassa!

Kirjoittelen toki itsekin omista kokemuksistani, mutta edellä mainitussa blogissa on varmasti tarjolla paljon kiintoisampaa näkökulmaa – ja mahdollisesti aivan uniikkia. Tablettien vallatessa tilaa opetuksessa on nimittäin tärkeää ottaa huomioon myös näkövammaiset. Millaisen lisän tabletti mahdollisesti heidän opiskeluunsa tuo? Mitä pitäisi ottaa huomioon? Näihin kysymyksiin saa varmasti vastauksia seuraamalla kyseistä blogia!

Advertisements

2 thoughts on “iPadit jakoon ja näkövammaisen näkökulmaa

  1. Onpa mielenkiintoinen projekti! Itse olisin tällaisesta lukiolaisena varmasti aivan pähkinöinä. Kiinnostaisiko sinua kirjoittaa kokeilusta jonkinmoinen juttu Nörttityttöihin kunhan projekti on edennyt pidemmälle?

    • Voinhan mie toki tästä Nörttityttöihinkin kirjoittaa. Olin tietenkin ajatellut päivitellä tätä omaa blogiaani mahdollisimman paljon aiheeseen liittyen, mutta voisihan siitä varmaan joku tiiviimpi artikkeli Nörttityttöihinkin syntyä :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s