Pages

Kunnon tekstinkäsittelyohjelma on aina tarpeen ja siihen tarpeeseen vastaa iPadilla Pages. Kaikenlaisia muistikirjasovelluksia ja vastaavia on toki saatavilla, mutta kirjoittamisessa ainakin minun suosikkiohjelmani on selkeä ja tyylikäs Pages. Ominaisuuksia ei tietenkään ole yhtä paljon kuin vaikkapa Libre Office Writerissa tai Microsoft Wordissa, mutta aivan tarpeeksi niin sanottuun peruskäyttöön.

20120428-233541.jpg

Pagesilla voi leipätekstin kirjoittamisen lisäksi tehdä taulukoita, kaksi- ja kolmiulotteisia graafeja, lisätä erilaisia objekeja kuten tähtiä ja neliöitä ja liittää kuvia ja videoita. Graafeille minulla ei ole vielä ollut tarvetta, joten en osaa sanoa niiden toimivuudesta ja lisäämisen ja muokkaamisen helppoudesta mitään.

20120428-225948.jpg

Ainakin valikosta valmiina otettu kolmiulotteinen graafi näyttää hyvältä.

Uutta asiakirjaa luodessa voi joko aloittaa puhtaalta pöydältä tai käyttää jotakin useista tarjolla olevista valmiista pohjista. Tallentamista ei tarvitse murehtia, sillä ohjelma huolehtii siitä puolestasi. Itse asiassa Pagesissa ei taida edes olla mahdollisuutta manuaaliseen tallentamiseen, vaan automaattinen tallennus on ainoa vaihtoehto. Ainakaan minä en ole huomannut missään “tallenna”-painiketta tai jotakin vastaavaa.

20120429-000012.jpg

Asiakirjan jakaminen eteenpäin onnistuu varsin helposti esimerkiksi iPadin vakiosovelluksiin kuuluvalla sähköpostisovelluksella Maililla. Muutama muukin mahdollisuus on tarjolla ja myös paperille tulostaminen onnistuu mikäli iPad on yhteydessä tulostimeen. Asiakirjoja voi lähettää kolmessa eri muodossa: Pages-muodossa, PDF:nä tai Word-tiedostona eli .doc-muodossa.

20120428-235816.jpg

Pienenä miinuksena on mainittava ettei asiakirjojen suora tallentaminen tai siirtäminen Dropboxiin onnistu Pagesilla. Niinpä olen lähettänyt asiakirjoja itselleni sähköpostilla ja ladannut Mailista Dropboxiin. Mikään suuri vaiva tämä ei tietenkään ole, mutta kaipaan silti jotakin samantapaista mahdollisuutta kuin minulla on tietokoneella työskennellessä. Silloin voin näet tallentaa tiedostoja suoraan Dropbox-kansioon. iPadin Dropbox-sovellus on sen verran hyvä, että on sääli ettei Pagesista voi siirtää sinne tiedostoja suoraan – tai sitten minä en vain ole hoksannut katsoa jostakin valikosta tai jotain. Dropboxista sen sijaan voi avata asiakirjoja Pagesiin. Erittäin kätevä ominaisuus näin sivumennen sanoen.

Minua hämmensi aluksi hieman asiakirjojen nimeäminen. Pages antaa asiakirjalle automaattisesti nimen Tyhjä [numero], mutta nimen voi muuttaa valikossa, jossa kaikki asiakirjat ovat näkyvissä. Täytyy vain klikata – tai itse asiassa koskettaa – asiakirjan nimeä. Minä onnistuin tekemään tämän muutaman kerran vahingossa ja kesti hetken ennen kuin ymmärsin miten homma toimii.

Pagesin hyvät ja huonot puolet vielä tiivistettynä:
+ Tyylikäs ja selkeä ulkoasu
+ Varsin monipuolinen
+ Kuvien ja videoiden liittäminen on helppoa
+ Asiakirjan jakamisen helppous
+ Automaattinen tallennus

– Ei tallennus- tai siirtomahdollisuutta Dropboxiin

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s