Virtuaaliopetuksen päivät lähestyvät

Tämänvuotiset opetushallituksen järjestämät Valtakunnalliset virtuaaliopetuksen päivät ovat aivan kulman takana. Tulevan viikon maanantaina ja tiistaina eli 3.-4.12.2012 messukeskuksessa puhutaan tieto- ja viestintätekniikan nykytilanteesta ja tulevaisuuden näkymistä suomalaisessa koulujärjestelmässä ja vähän kaikesta muustakin. Ohjelmassa on mielenkiintoisia luentoja esi- ja perusopetuksen opetussuunnitelmauudistuksesta oppimateriaalien tuottamiseen. Lisäksi tänä vuonna myös minä, ihan tavallinen abiturientti Elimäen lukiosta, astun luentosalin eteen. Minulla on kommenttipuheenvuoro rinnakkaisseminaarissa A3 – Sähköä lukion opetukseen ja arviointiin. Tulen Mobiluck-hankkeesta kertovan porukan mukana, joten olen osa heidän esitystään, joka on osa rinnakkaisseminaaria A3. Huh, monimutkaista.

Pakko myöntää, että minua jännittää. En ole koskaan puhunut niin suurelle yleisölle kuin maanantaina tulen puhumaan enkä voi sanoa olevani mikään esiintyjä. Lisäksi on tietysti jännittävää nähdä, miten minuun suhtaudutaan. Loppupeleissä olen nimittäin vain aiheesta kiinnostunut aivan tavallinen lukiolainen ja esiinnyn kuitenkin samalla lavalla ammattilaisten kanssa. Toivon  kuitenkin onnistuvani pitämään fiksun, vakuuttavan ja ajatuksia herättävän puheenvuoron, sillä sanottavaa minulla takuulla riittää.

Blogini on ollut nyt syksyn ajan hyvin hiljainen eikä tänne kesänkään aikana pahemmin mitään uutta ilmestynyt. Syytän abivuoden ja erityisten syksyn ylioppilaskirjoitusten aiheuttamia kiireitä, vaikka toki hiljaisuus johtuu osittain myös puhtaasta laiskuudesta. Olen kuitenkin kokemuksesta huomannut, että on varsin turha luvata ryhdistäytyvänsä ja julkaisevansa pian kasapäin kirjoituksia. Ylitunnollisena opiskelijana en siis uskalla enkä viitsi luvata sellaista, mutta voin kyllä sanoa, että paljon ideoita ja kirjoittamisen aihetta kyllä olisi. Olen nimittäin testaillut nyt toisen jakson ajan Samsungin tablettiani lukio-opinnoissa – ja se on pärjännyt oikein hyvin. Siitä kuitenkin lisää paremmalla ajalla.

– Pilvi

 

P.S. Virtuaalipäivien luentojen aineistoa löytyy tältä sivulta. En itse ole toimittanut mitään materiaalia etukäteen, mutta linkitin kyllä blogini ilmoittautumistani vahvistaessani.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s